MAJ 2024

Spela Klondikepatiens och njut av timmar av engagerande lugn

Klondike Solitaire är den mest populära versionen av patiensspel.

Spela Klondike Solitaire online gratis

Skriven av: Robert Moore | Senast uppdaterad: 18 Juni 2023 | Granskad av: Elizabeth Miller

PÅLITLIG EXPERT PÅLITLIG EXPERT
Med 30 års erfarenhet är Robert Moore en framstående auktoritet inom Patiens och Mahjong, efter att ha djupdykt i reglerna och avancerade strategier för dessa klassiska spel. Om Robert Moore

Vi välkomnar alla Solitaire-entusiaster till vår webbplats som är tillägnad det vackra spelet Solitaire: Solitairea.com. Oavsett om du bara är nyfiken på patiens eller en veteran, kommer vi att hjälpa dig att bli en bättre patiensspelare.

I den här artikeln ska vi titta på en klassisk version av Solitaire som är den mest populära: Klondike patiens.

Klondike Solitaireär så populärt att det ofta refereras till som bara Solitaire. Det är som den klassiska versionen av schack som alla känner till, även om så många nya versioner har introducerats under årens lopp.

Detta klassiska spel är så intressant eftersom det har enkla regler och ändå ger en utmaning till alla som spelar det. Proffsspelare och nya spelare kan spela det här och njuta av det. Denna Klondike Solitaire-guide kommer att berätta hur du kan spela detta spel och allt annat du behöver veta.

Layout för spel med Klondike Solitaire

Spellayout för Klondike patiens - Klondike Set Up

Spellayout för Klondike patiens - Klondike Set Up

Så här ser spellayouten ut i den här versionen av Solitaire.

 • För att spela Solitaire ska du arrangera sju högar med kort i en tablå.
 • Med börjanfrån vänster kommer den första högen att ha ett kort, den andra högen kommer att ha två kort, den tredje högen kommer att ha tre kort, och så vidare.
 • Du kommer till slut att ha sju kort i den sjunde högen och 28 kort i tablån.
 • Det översta kortet i varje hög hålls med bildsidan uppåt, medan de återstående korten hålls med bildsidan nedåt.
 • Förutom tablån kommer grunden att ha 4 tomma hög ar där du kan stapla kort i stigande ordning, med början från ess och slutande med kung.
 • Stapeln kommer att innehålla de kort som är kvar efter att ni har satt upp tablån.
 • Ditt mål är att skapa 4 olika högar med kort i varje färg i stigande ordning från ess till kung på fundamenten. Du kan göra det genom att flytta kort från tablån och lagret.

Hur man spelar patiens - reglerna

Hur man spelar Klondike Solitaire online game

Hur man spelar Klondike Solitaire online game

I det här spelet kommer du att försöka flytta korten från stocken och tablån på ett sådant sätt att du bygger en komplett sekvens av kort (från ess till kung) på alla fyra grundhögarna. Låt oss förklara reglerna i detalj.

 1. Manipulation av tablå: Ett kort kan placeras på ett kort i tablåkolumnerna om det har motsatt färg och tillhör den näst lägsta rangordningen. Till exempel kan du placera en hjärter 8 på en klöver 9.
 2. Grundbyggnad: Endast det översta kortet kan flyttas till grundhögen om det är det näst högsta kortet och tillhör samma färg. Till exempel kan en hjärter 4 placeras på en hjärter 3.
 3. Användning avlager: Ett till tre kort kommer att vändas från förrådet beroende på vilken variant du väljer av detta spel. Du kan flytta korten från lager till tableau eller foundation om det är meningsfullt.
 4. Kungens regel: En speciell regel tillåter att endast en kung placeras på en tom tablåhög.

Strategier för att vinna på Klondike Solitaire

Hur man vinner Klondike Solitaire - Ace to King

Hur man vinner Klondike Solitaire - Ace to King

Attförstå reglerna är nödvändigt, men du måste använda strategier för att utmärka dig i kortspel. Så här är några strategier du bör använda när du spelar Klondike Solitaire.

 • Börja med tablån: Du kan bli frestad att dra nya kort från lagerhögen, men du bör försöka göra drag i tablån först.
 • Använd förrådet på rätt sätt: Om du får välja mellan att flytta ett kort från tablån eller från lagerhögen, bör du flytta ett kort från tablån. Att ha fler kort i lager kommer att hjälpa dig i senare skeden av spelet.
 • Fokusera på att använda endast 2 färger för att bygga en sekvens i tablån: Om du bara använder 2 färger, som hjärter och spader, för att bygga en sekvens i tablån, blir det mycket lättare att bygga andra sekvenser och slutföra sekvenser på grundhögarna.
 • Stressainte: Spelare kan stressa för att flytta kort till grundhögarna eller göra drag utan att tänka. Om du gör tillräckligt många misstag för att du har bråttom blir det omöjligt att vinna. Så tänk efter innan du flyttar och överväg alla alternativ innan du gör ett drag.

Variationer av Klondike patiens

Detfinns flera olika varianter av Klondike Solitaire som du måste prova när du har lärt dig spelet. Här följer några spännande varianter av Klondike Solitaire.

 1. Easthaven: De flesta av reglerna i denna variant liknar Klondike Solitaire. Tavlan kommer dock att ha 3 kort i 7 högar och 31 kort kvar i stocken. Det finns ingen avfallshög, så ett kort kommer att läggas till varje hög när du klickar på lagret.
 2. Klondike med tre: Denna version har samma regler som Klondike Solitaire. Den enda skillnaden är att tre kort kommer att dras från lagret istället för bara ett. Så det är mer knepigt att spela den här varianten.
 3. Dubbel Klondike eller Klondike Two Decks: Den här versionen har två kortlekar och nio högar i tablån. Den är mycket lik den klassiska versionen, men de två kortlekarna gör den lite svårare att spela.

Klondike Game Övning ger färdighet

Klondike patiens kallas också för tålamod, och det är ett passande namn eftersom detta spel kräver mycket tålamod och övning. Det handlar inte bara om att ordna korten i rätt numerisk ordning, utan också om att ha roligt och förbättra din kognitiva förmåga.

När duspelar det här spelet behöver du inte stressa eller oroa dig, eftersom du får obegränsat med pass genom kortleken. Du kan ta god tid på dig och lära dig allt eftersom.

Du kommer att börja upptäcka dina misstag efter att du förlorat flera gånger. Slutligen kommer du att känna dig tillräckligt säker för att börja vinna.

När du blir konsekvent och börjar vinna kan du spela fler spel. Detta är ditt första steg mot att bemästra alla typer av patiens, så tveka inte och spela Klondike Solitaire.

Avslöja dolda kort och hur man gör framsteg i Klondike Solitaire

Avslöja dolda kort och hur man gör framsteg i Klondike Solitaire

Låt oss blanda korten och spela!

Soliteria.com finns alltid där för att hjälpa patiensspelare med de bästa guiderna, recensionerna, strategierna, tipsen och mycket mer.

Fortsätt att följa vår sida så kommer du att bli en expert på Klondike Solitaire på nolltid. Om du vill bemästra någon annan version av Solitaire kan vi försäkra dig om att vi kommer att hjälpa dig att uppnå ditt mål.

Klondike Solitaire Viktiga punkter

Nyckelpunkter och Klondike Solitaire Kung och ess

Nyckelpunkter och Klondike Solitaire Kung och ess

Klondike Solitaire är en av dessa berömda klassiska romaner som kommer att bli ihågkomna i generationer framöver. Det är enkelt att spela, men det tar tid att bemästra spelet.

Det är kanske en av de enklaste versionerna av detta spel, och det är därför det är så populärt. När du väl har fått kläm på spelet kommer du alltid att komma tillbaka för mer.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Klondike Solitaire FAQ-avsnitt

Här är några vanliga frågor och svar relaterade till Klondike Solitaire:

Vad är målet med Klondike Solitaire?

Du ska flytta alla kort från tableau och stock till foundation och placera dem i rätt ordning.

Kan du förklara tablåarrangemanget i Klondike Solitaire?

Det finns sju högar med kort i det här spelet. Med början från vänster kommer varje hög att ha kort som är lika med dess nummer. Så den första högen kommer bara att ha ett kort och den sjunde högen kommer att ha sju kort. Du kommer bara att se det översta kortet i varje hög, eftersom resten av korten hålls med framsidan nedåt.

När kan du flytta ett kort till grunden i Klondike Solitaire?

Ett kort kan bara flyttas till grunden om det är det näst högsta kortet och matchar färgen på kortet i grunden. Du kan till exempel placera en hjärter dam på en hjärter knekt i grunden.

Hur kan jag använda kungarna i Klondike Solitaire?

Kungar är speciella eftersom endast de kan placeras i en tom tablåkolumn. Så du måste hålla ett öga på kungar och använda dem klokt.

Vilka är de olika varianterna av Klondike Solitaire?

De populära varianterna av detta spel är Easthaven, Klondike by Threes och Klondike Two Decks. I Easthaven finns det ingen avfallshög, och tre kort placeras i 7 högar i tablån. I Klondike by Threes dras tre kort på en gång. Slutligen spelas Klondike Two Decks med 2 kortlekar.

Hur kan jag bemästra och förbättra min Klondike Solitaire-strategi?

Du kan följa andras strategier eller utveckla din egen om du bara övar och håller fokus. Försök alltid att göra drag i tablån först, använd Kings väl, ha inte bråttom med att bygga grunden och utnyttja aktierna till fullo.