MAJ 2024

Bästa drag och taktiska tips för att slå patiensspel

Lär dig hur du bygger upp sekvenser och vinner patiens

Så gör du vinnande drag när du spelar patiens

Skriven av: Robert Moore | Senast uppdaterad: 20 juli 2023 | Granskad av: Elizabeth Miller

PÅLITLIG EXPERT PÅLITLIG EXPERT
Med 30 års erfarenhet är Robert Moore en framstående auktoritet inom Patiens och Mahjong, efter att ha djupdykt i reglerna och avancerade strategier för dessa klassiska spel. Om Robert Moore

Den kostnadsfria Solitaire-versionen har kommit långt, från vardagsrumsborden till världen av onlinespel. Därför är det naturligt att vilja bli bättre på patiens.

I den här artikeln kommer vi att dela med oss av de bästa taktiska tipsen som du kan använda för att vinna i Solitaire.

Viktiga rörelser att känna till

Här är några grundläggande drag som du bör göra i varje spel du spelar.

 • Dra ett kort från stocken direkt så att du har fler alternativ.
 • Så snart ett ess visas som toppkort kan du placera det på grunden och även placera två av samma färg på det.
 • Tomma fläckar är värdelösa utan en kung. Först måste du upptäcka en kung och sedan skapa en tom plats för den.
 • Om du kan, flytta korten från en kolumn som har det högsta antalet nedvända kort till andra tablåhögar först.
 • Vi rekommenderar alltid att du fördelar högarna jämnt så att du har fler alternativ att gå vidare med.

Minska antalet flyttningar

De flesta patiensspel, oavsett om du spelar online eller offline, kan vara jäkligt svåra. Ärligt talat är detta ett av de svåraste spelen eftersom det testar ditt tålamod upprepade gånger. Men det behöver inte vara så här. Om du använder rätt Solitaire-strategier när du arrangerar kort kan du få en smidig och rolig upplevelse.

Efter att ha övat ett tag kan du till och med bli så bra att du avslutar ett spel med minsta möjliga antal drag. Faktum är att vårt mål är att hjälpa dig att göra just det.

De drag du gör i patiens

När patiensspelet börjar tar du de öppna korten och korten från stocken och placerar dem ovanför andra kort i fallande ordning och genom att alternera mellan färgerna. Det är så här korten arrangeras i tablån.

För att vinna i patiens måste du göra allt du kan för att fylla alla grundhögar med kort i samma färg, från ess till kung (i stigande ordning).

Bästa strategierna för patiens

Vi kan inte ge dig specifika tips för att spela Solitaire om vi inte känner till den variant du spelar. Det finns dock några allmänna tips som du kan använda som en del av din patiensstrategi för att förbättra dina chanser att vinna i alla patiensvarianter.

Här är några grundläggande tips och strategier som är användbara för alla patiensspelare:

 • Behärska grunderna: Att känna till alla regler och vad du ska göra är mycket viktigt om du vill bli en bra spelare. Så öva tills du förstår varenda liten detalj i spelet.
 • Välj färg på kungen på ett klokt sätt: Som vi vet är det bara kungar som kan placeras i tomma tablåhögar. Om du går ett steg längre kommer du att inse att färgen på kungen kommer att diktera färgerna på de återstående korten på en tablåhög. Så du måste välja mellan en röd kung eller en svart kung beroende på vilken som är mest fördelaktig för dig.
 • Att frigöra nedåtvända kort bör vara din prioritet: Du kommer att fastna i ett omöjligt scenario om du inte fokuserar på att flytta kort ovanför de nedåtvända korten. Om du kan frigöra ett dolt kort är det nästan alltid en bra idé att göra det.
 • Kombinera samma färger: Du kommer att se flera alternativ när spelet fortskrider. Du måste dock alltid försöka kombinera 2 färger medan du bildar en sekvens. Till exempel, om du placerar en hjärterknekt på en spaderdam, måste du fortsätta sekvensen genom att lägga till en spader 10 till den om du kan.
 • Ångra-knappen är din vän: Det är sant att om du använder ångra-knappen minskar din poäng, men om du inte använder ångra-knappen kan det kosta dig spelet. Så använd ångra-knappen.
 • Avlasta de stora tablåhögarna: De stora högarna med spelkort kommer att bli ett stort problem eftersom du inte kommer att kunna hitta drag utan att bryta ner dem. Så vi rekommenderar att du försöker flytta korten från de stora högarna först.

Hur man vinner patiens

Solitaire är definitivt ett spel som kommer att ha en positiv inverkan på din vardag. Du måste spela det ordentligt och med fullt fokus för att få maximal nytta.

Använd de tomma kolumnerna väl och försök att skapa mindre högar från de stora staplarna. Om du följer alla dina tips kommer du att få en vinnande svit på nolltid.

Expertdrag i patiensspel

Oavsett om du försöker bygga högar eller hantera en stor stack kan det vara ganska svårt att göra framsteg. De spelare som är experter kan enkelt hitta lösningar på de vanliga problem som nybörjare kan fastna i. Så för att hjälpa dig att bli en expert kommer vi att dela med oss av några tips som hjälper dig att lyfta ditt spel till högsta nivå.

Att bemästra patiens - expertstrategier

Nu är det dags att diskutera några expertstrategier som gör dig till ett Solitaire Pro.

 • Om den första högen är mycket större än de andra och den andra är kortast, bör du försöka flytta korten på ett sådant sätt att den första och den andra högen blir lika långa. Detta kommer att avslöja fler dolda kort och ge dig fler möjligheter att lägga till kort till grundhögarna.
 • Om du spelar patiens på tid måste du röra dig så snabbt du kan. Tänk inte för mycket och använd ångra-knappen om du tror att du har gjort ett misstag.
 • Det är ingen idé att skapa ett tomt utrymme om du inte har en kung som kan fylla det. Så du bör inte ha bråttom med att skapa en tom kolumn förrän tiden är rätt.
 • Det är bäst att försöka planera några drag i förväg så att du inte gör drag som inte kommer att hjälpa dig.

Observationsförmåga i patiens

Om det finns en färdighet som du måste ha för att briljera i patiens, så är det att observera allt som en hök. Utan en skarp observation kan du missa ett spelvinnande drag och ångra dig senare. Dessutom leder ett drag ofta till en serie drag, så du måste förstå orsakssambandet mellan dragen för att kunna välja rätt.

Observera brickor i Tableau och Solitaire

Observera de drag som din motståndare gör i Multiplayer Solitaire. På så sätt kan du skaffa dig erfarenhet och förstå vilken strategi din motståndare använder. Försök bara att komma före när du har chansen, så kommer segern att bli din.

Tidsplanering i patiensspel

Om du inte spelar tidsstyrd patiens behöver du inte oroa dig så mycket för tiden. Men att vara medveten om att göra snabba drag kan hjälpa dig att prestera bättre i online- eller tävlingsspel. Försök att komma in i zonen genom att bara fokusera på korten och återgå till spelet när du tänker på något annat.

Att veta när man ska hålla inne kort

Konsten att hålla inne med kort är svår att bemästra. Det är naturligt att känna lusten att dra fler kort, men du måste först titta på tablån och försöka upptäcka eventuella drag du kan göra.

Att flytta kort för tidigt till en grundhög kan komma tillbaka för att hemsöka dig. Du kan säkert spela ess och tvåor på grundstaplarna, men du måste överväga om andra kort kan komma till nytta innan du flyttar dem.

Stapling av kort i patiens

I slutspelet kan du tryggt stapla kort med samma färg på grundhögarna för att låsa upp eventuella dolda kort. Om du inte ser något annat sätt kan detta hjälpa dig att gå vidare och vinna spelet.

Viktiga punkter i patiensstrategin

Fördelarna med att spela patiens är fler än att det bara är roligt, eftersom det förbättrar ditt långtidsminne och flera andra kognitiva förmågor.

Även om det är tillfredsställande att vinna på Solitaire, är processen att lära sig och bli bättre med varje spel roligare. När du har förstått de enkla reglerna för Klondike patiens online är allt du behöver göra att spela så mycket du kan.

Var vågad och prova olika strategier för att vinna. Kanske kan du vara den som upptäcker en ny strategi som kan hjälpa andra att förbättra sin vinstfrekvens. Vi uppmuntrar dig att prova våra strategier och se de fantastiska resultaten.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Solitaire Moves - Vanliga frågor

Nu ska vi titta på några vanliga frågor om hur man gör vinnande Solitaire drag.

Hur kan jag använda kungarna på bästa strategiska sätt i patiens?

En kung kan faktiskt vända spelets momentum till din fördel eller nackdel. Det finns bara två saker du bör tänka på när det gäller en kung. För det första ska du bara skapa en tom kolumn när en kung är tillgänglig. För det andra måste kungens mest fördelaktiga färg placeras i den tomma kolumnen.

Hur kan jag hantera nedvända kort på ett bra sätt i Solitaire?

Det bästa du kan göra med ett nedvänt kort är att visa det. Ju fler nedvända kort du avslöjar, desto större blir dina vinstchanser. I allmänhet är det en bra idé att placera nedvända kort i stora sekvenser för att skapa fler möjligheter att flytta kort.

Varför är det nödvändigt med korrekt tidshantering i vissa patiensvarianter?

I onlinespel eller i Windows-versionen av Solitaire får du bättre poäng om du löser spelet snabbare. I flerspelarspel vinner den spelare som snabbast avslutar spelet.

Varför ska jag stapla kort från samma färg i patiens?

Det kan vara svårt att hitta drag när du når slutspelet. En strategi du kan använda i slutspelet är att börja stapla kort med samma färg på grunden så att du kan avslöja fler kort och hitta drag.

Hur kan jag förbättra min observationsförmåga i Solitaire?

Det krävs lite övning och fokus för att förbättra din observationsförmåga. Titta bara på alla synliga kort och försök att upptäcka kort som kan flyttas, så kommer du långsamt att förbättra din observationsförmåga.

Hur kan jag förbättra mina vinstchanser i patiens?

Använd rätt strategier, som att kombinera 2 färger, flytta kort från större tablåhögar, använda kungarna klokt och avslöja så många nedvända kort som möjligt. Du kan vinna oftare om du använder rätt strategier och har tålamod.