JULI 2024

Spela Spindelharpan 2-färger och lär dig spelstrategi (2024)

Behärska Spider Solitaire 2 Suits och vinn enkelt.

Bli kung eller drottning i 2 Suits Spider Solitaire

Skriven av: Robert Moore | Senast uppdaterad: 18 Juni 2023 | Granskad av: Elizabeth Miller

PÅLITLIG EXPERT PÅLITLIG EXPERT
Med 30 års erfarenhet är Robert Moore en framstående auktoritet inom Patiens och Mahjong, efter att ha djupdykt i reglerna och avancerade strategier för dessa klassiska spel. Om Robert Moore

2 Suits Spider Solitaire kommer att utmana dig och förbättra din tankeförmåga. Det är en rolig variant av Spider Solitaire om du vet vad du gör. Det är därför vi är här för att hjälpa dig att bli en expertspelare i denna ultimata 2 Suits Spider Solitaire-guide med detaljer om upplägg, regler och bästa strategier för att vinna.

Hur man ställer in 2 Suits Spider Solitaire

Uppsättning av Spider Solitaire 2 Suits

Uppsättning av Spider Solitaire 2 Suits

Så här lägger du upp 2-färgsversionen av det stimulerande spelet Spider Solitaire:

 • Skaffa två kortlekar med endast två färger: spader och hjärter.
 • Lägg ner 54 kort horisontellt för att bilda 10 tablåkolumner.
 • Varje stapel i de 4 kolumnerna längst till vänster kommer att ha 6 kort, medan de återstående staplarna kommer att ha 5 kort.
 • Det översta kortet kommer att vara öppet för varje tablå.
 • De 50 kort som är kvar förvaras med framsidan nedåt i lagerhögen.

Hur man spelar 2 Suits Spider Solitaire

Spider Solitaire två färger - Hur man spelar

Spider Solitaire två färger - Hur man spelar

Detta avsnitt kommer att förklara hur detta kortspel kan spelas. Låt oss börja.

 1. Ordna korten i fallande ordning: Du kan bara ordna korten i fallande ordning. Du kan till exempel välja hjärter 8 och placera den på spader eller hjärter 9. När du har lyckats flytta ett kort från dess plats kommer kortet som låg under det att vändas och kan användas i spelet.
 2. Flytta grupper av kort: Du kan flytta kort som är placerade i fallande ordning och tillhör samma färg. Om korten inte tillhör samma färg kan du bara flytta det nedersta kortet.
 3. Använd förrådet: Om du inte kan se ett drag kan du dra kort från förrådet genom att klicka på det. Ett uppvänt kort läggs till i alla 10 kolumner.
 4. Ignorera inte de öppna kolumnerna: Kort med samma färg i fallande ordning eller ett enskilt kort kan placeras i en öppen kolumn för att hjälpa dig att vinna spelet.
 5. Skapa sekvenser för att vinna spelet: Ditt mål i det här spelet är att placera korten med samma färg i fallande ordning från kung till ess. När du slutför en sekvens flyttas den till grundhögen, och om du slutför 4 sekvenser av varje färg vinner du spelet.
 6. Spela smart och få inte slut på drag: Du kan få slut på drag om du inte är försiktig, så följ våra tips nedan för att säkra en seger.

Tricks för att vinna mer i 2 kostymer

Spider Solitaire 2 Suits - Hur man vinner!

Spider Solitaire 2 Suits - Hur man vinner!

Här är några tips och tricks som du bör komma ihåg när du spelar denna version av Solitaire.

 • De öppna korten på toppen kan enkelt placeras ovanför ett kort som är nästa högre kort. Till exempel kan en spader 5 placeras på en hjärter 6 eller spader 6.
 • Undvik att dra kort från lagret tills du inte kan se något drag.
 • Esset måste placeras ovanför 2 spader eller hjärter eftersom det inte låter dig göra några framsteg.
 • Kungen bör placeras i en tom tablåkolumn så att du enkelt kan använda den för att slutföra en sekvens.
 • Använd dina färdigheter för att kombinera alternerande färger, använda ångra-knappen, hantera tomma tablåhögar och dra kort försiktigt från stocken. Med övning kommer du att utveckla din personliga strategi för Two Suit Spider Solitaire och förbättra dina kognitiva färdigheter.

Njut av en utmanande upplevelse

Flytta dina kort i grupper i Spider Solitaire 2 Suits

Flytta dina kort i grupper i Spider Solitaire 2 Suits

Den här versionen av patiens, spider solitaire med 2 färger, kan vara mycket utmanande. Men det är värt det eftersom det kommer att hjälpa dig att bli en bättre patiensspelare och få en mer tillfredsställande vinst än normal patiens.

Allt du behöver göra är att öva och följa de tips vi har delat med oss av här, så kommer du att få din första vinst på nolltid.

Avancerade strategier för 2 Suit Spider

Spider Solitaire 2 Suits - lager

Spider Solitaire 2 Suits - lager

Här är några strategier som du kan använda för att ta ditt spel till nästa nivå.

 1. Tveka inte att kombinera de motsatta färgerna: Spelare tror vanligtvis att det inte är klokt att kombinera färgerna. Sanningen är att du kommer att behöva göra det om du vill vinna spelet. Så du bör alltid kombinera färgerna om det gynnar dig.
 2. Planera dina drag: Du kommer omedelbart att se några uppenbara drag när du startar spelet. Du bör dock överväga varje drag och jämföra det med andra innan du slutligen gör ditt drag.
 3. Använd ångra-knappen: Ångra-knappen finns där för att hjälpa dig att rätta till eventuella felaktiga drag, så du bör använda den. Om du vill kan du prova olika drag tills du hittar det bästa genom att använda ångra-knappen.
 4. Missa inte något tillfälle att stapla kort: Först kan du titta på korten på toppen och se om du kan flytta dem. Dessutom kan du titta på en sekvens av kort med samma färg. Slutligen kan du leta efter kombinationer med olika färger. Om du gör allt steg för steg kommer du inte att missa några kombinationer.
 5. Använd de tomma kolumnerna väl: De tomma kolumnerna kan användas för att behålla kungar eller avslöja kort som kan hjälpa dig. Att placera slumpmässiga kort på den tomma kolumnen kan göra mer skada än nytta.
 6. Sekvenser med en färg behövs för att vinna: Glöm inte att målet med spelet är att skapa kompletta sekvenser med endast en färg. De färdiga sekvenserna flyttas automatiskt till en grundhög. Så fokusera på att skapa sekvenser med bara en färg.

Fördelar med Spider Two-dräkter

Flytta ditt ess som det sista kortet för att slutföra sekvensen

Flytta ditt ess som det sista kortet för att slutföra sekvensen

Du kommer att se förbättringar i dina kognitiva förmågor när du vänjer dig vid att spela detta spel. Här är några fördelar som vi tycker att du borde känna till.

 • Förbättrat minne: Studier visar att ditt korttidsminne förbättras när du spelar Solitaire under en längre tid. Det beror på att du behöver komma ihåg var de olika korten finns och vilka kort du behöver hämta från lagret.
 • Intensivt fokus: Ditt fokus kommer att vara som en örn om du vänjer dig vid att spela Spider Solitaire. Detta är inte förvånande eftersom detta spel kräver mycket uppmärksamhet för att spela och vinna.
 • Behärska tålamod: Det här spelet handlar om tålamod och att vänta på rätt tillfälle att slutföra en sekvens. Så det är naturligt att ditt tålamod kommer att öka när du spelar det.
 • Ha kul och minska stressen: Du kan spela lite lätt musik och spela Spider Solitaire med 2 Suits för en avkopplande och rolig upplevelse. Det hjälper dig att få en hälsosam mental paus.
 • Håll hjärnan aktiv: Ibland kan det vara svårt att hålla hjärnan aktiv, särskilt när man inte kommer på något att göra. Spider Solitaire håller din hjärna aktiv och utvecklar även dina mentala färdigheter som resonemang och kritiskt tänkande.
Grupper med blandade färger kan inte flyttas i Spider Solitaire 2 Suits

Grupper med blandade färger kan inte flyttas i Spider Solitaire 2 Suits

Slutliga tankar om 2 Suits Spider Solitaire

2 Suits Spider Solitaire kan spelas av såväl nya spelare som proffs. Det är ett svårt spel, men du kommer snabbt att vänja dig vid att spela det. Ha bara inte bråttom att dra nya kort från lagret och följ allt vi har delat i den här guiden.

Det är ett spel där du behöver strategi och fokus, så du måste undvika distraktioner och använda varje nytt kort du får på rätt sätt.

Om du redan är en mästare på 1 Suit Spider Solitaire, bör du prova den här och se hur bra du gör det. Om du inte har spelat 1 Suit Spider Solitaire kan du börja med att spela den här versionen för en mer utmanande och rolig upplevelse.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

2 Suits Spider Solitaire - Vanliga frågor

Vanliga frågor och svar om 2 Suits Spider Solitaire.

Vad är huvudsyftet med 2 Suits Spider Solitaire?

Ditt mål är att bygga 8 sekvenser av kort i fallande ordning, med början från kung och slut med ess. Korten måste tillhöra samma färg och de flyttas automatiskt till grundhögen när du är klar.

Hur många färger och kort finns det i 2 Suits Spider Solitaire?

Detta spel har 2 färger, vilka är spader och hjärter. Det finns totalt 104 kort, och varje färg har 52 kort.

Hur kan en grupp kort flyttas i Spider Solitaire med 2 färger?

Om du vill flytta en grupp kort finns det 2 saker du måste komma ihåg. Den första är att korten måste vara i fallande ordning, och den andra är att de måste tillhöra samma färg.

Vad ska jag göra när jag inte kan se några drag i 2 Suits Spider Solitaire?

Du kan klicka på aktien och dra ytterligare 10 kort. Detta kommer att lägga till ett uppvänt kort i varje tablåkolumn.

Vilka avancerade strategier kan jag använda i 2 Suits Spider Solitaire?

Nedan följer några avancerade strategier som vi rekommenderar.

 1. Kombinera de motsatta färgerna när det verkar fördelaktigt.
 2. Använd ångra-knappen för att korrigera misstag.
 3. Använd tomma kolumner för att behålla kungar eller avslöja användbara kort.
 4. Fokusera på sekvenser med bara en färg för att vinna.