MAJ 2024

Vinnande Patiens tips och trick och få expertspelinsikter 2024

Behärska de bästa tipsen och tricken för att vinna i Solitaire

De bästa patienstipsen från proffsspelare

Skriven av: Elizabeth Miller | Senast uppdaterad: 11 juli 2023 | Granskad av: Robert Moore

PÅLITLIG EXPERT PÅLITLIG EXPERT
Elisabeths skicklighet i Patiens, som utvecklats genom tre decennier av spel och noggrann studie, har positionerat henne som en innovativ och högt respekterad expert, betrodd av entusiaster och nybörjare. Om Elizabeth Miller

Ett spel som är utmanande, strategiskt och perfekt för självförbättring är Klondike Solitaire eller bara Solitaire. För att njuta av de många fördelar som detta spel erbjuder måste du komma på din egen strategi och även följa de tips och tricks som vi rekommenderar.

Låt oss förklara några tips som kommer att förbättra din vinstchans och göra spelet mycket enklare att spela.

Hur man blir bättre på att spela patiens

När du spelar patiens är reglerna det första du måste komma ihåg. Det andra du måste komma ihåg är spelets mål. Du kommer att försöka flytta alla kort till grundhögarna genom att arrangera kort med samma färg i stigande ordning.

Solitaire Klondike är ett av de enklaste patiensspelen, men det krävs en gedigen patiensstrategi för att få bästa resultat. Rätt strategi kan vara skillnaden mellan vinst och förlust. Så låt oss utforska Solitaire-strategin nu.

Överväg dina flyttningar noga

Att avslöja dolda kort, dra från förrådet, flytta kort till grundhögarna omedelbart och skapa en tom tableauhög är några av de drag du kan göra i patiensspelet.

Komalltid ihåg att bara för att du kan göra ett drag betyder det inte att du ska göra det. Först måste du överväga om draget faktiskt kan hjälpa dig på lång sikt eller inte. Om det bara hjälper dig på kort sikt bör du undvika det.

Du kan till exempel flytta en hjärtertrea till grundhögen i början av spelet. Det kan verka som ett bra drag, men du bör undvika att göra det. Hjärter tre kan placeras på en spader fyra och låta dig placera en spader 2 eller klöver på den och avslöja dolda kort.

Kort sagt, du måste resonera och tänka på möjligheterna innan du gör ett drag.

Prioritera kolumnerna

Spelet bör alltid börja med att flytta kort i tablåhögarna. Detta gör att du kan avslöja nedvända kort och även vara redo att placera ett användbart kort i kolumnerna när det dras från lagret.

Dessutom sparar du tid eftersom du inte behöver gå igenom lagret för att hitta ett drag, vilket kommer att vara till stor hjälp när du spelar Timed Solitaire.

Hantera din hand

Det är bäst att undvika att överföra ett lågt rankat kort med en rankning på 5 eller lägre från stocken till kolumnerna i början.

Eftersom varje kort har en motsvarighet, t.ex. spader 4 till klöver 4, kan du vänta med att avslöja motsvarigheten från spelkorten i tablån. På så sätt kan du avtäcka fler kort i tablån och förbättra dina chanser att vinna i patiens.

Spela Timed Solitaire - Börja med essstaplarna

Ess och tvåor bör överföras till grundleken direkt. Du tjänar inget på att ha tvåan på tablåkolumnerna eftersom den kan blockera andra kort, och du kan bara placera ett ess ovanpå den. När spelet fortskrider kan tvåan bli en börda och stoppa dina framsteg om du inte flyttar den i tid.

Undvik att flytta 2:or till 3:or

Attplacera en 2:a ovanpå en 3:a är ett vanligt misstag som även erfarna spelare kan göra. Faktum är att 2:an inte hjälper dig att avslöja några kort, eftersom esset kan flyttas till grundstapeln direkt. Det kommer att hindra dig från att flytta 3:an och andra öppna kort under den till grundhögarna när tiden är rätt. Du kan alltså låta 2:an ligga kvar i högarna tills det matchande esset dyker upp.

Vänd på det översta stockkortet först

Du kan omedelbart dra det översta kortet från stocken innan du gör något annat. Detta ger dig ytterligare ett alternativ, och kanske kan toppkortet visa sig vara en avgörande del av pusslet i detta kortspel.

Var uppmärksam på kungar och ess

Endast kungar kan placeras i ett tomt utrymme, och ess är de första korten som placeras på de fyra grundhögarna. Du måste komma ihåg rollerna för dessa specialkort och använda dem på rätt sätt.

Ett ess på toppen av en hög blockerar de återstående korten, och en kung måste alltid börja längst ner i en hög. Så du måste använda dessa kort korrekt för att vinna Solitaire.

Strategier för patiens - Börja med längre staplar

Om du flyttarkort från större högar får du fler alternativ och kan konvertera dem till mindre högar. Du kan förstå fördelarna med att flytta kort från större högar genom att ignorera större högar under bara ett spel, så kommer du att se hur mycket svårare det blir att vinna.

Distribuera Tableau-paket jämnt

Nya spelare vill få omedelbar tillfredsställelse genom att slutföra en enda hög. Du bör dock försöka ha balanserade högar och inte ha värdelösa tomma kolumner eller stora högar.

Med balanserade högar kan du få fler möjligheter att låsa upp ett dolt kort och få ett bättre spel överlag.

Töm inte Tableaus spelautomater utan en kung

Innan du skapar en tom kolumn måste du först leta efter en kung som kan placeras i den. Om du inte ser någon kung kan du vänta tills en kung dyker upp. Annars kommer den tomma kolumnen att visa sig vara värdelös.

Var uppmärksam på att bygga fundament

Vissa människor vill flytta kort till fundamenten när de får chansen. Men kort som är högre än två kan vara användbara för att avslöja andra kort och göra drag i tablån.

Rätt tidpunkt att börja flytta korten till grunden är när du närmar dig slutet av spelet. Flytta också bara kort när du är säker på att de inte kommer att vara användbara senare.

Kungens färg är av betydelse

Om du placerar en röd kung eller en svart kung på en tom kolumn kan vara skillnaden mellan ett smidigt spel och ett svårt. Du bör alltid titta på de tillgängliga korten och se vilken kung som ska placeras i den tomma tablån.

Om du till exempel ser hjärter dam och spader knekt bör du välja den svarta kungen. Du kan vänta ett tag om den önskade färgen på kungen inte är tillgänglig för dig ännu.

Alla tricks och tips vi delade kommer säkert att förbättra din patienspoäng när du spelar online. Faktum är att du kan tillämpa dem på de flesta patiensspel och njuta av att bli en riktig mästare i spelet. Ha alltid tålamod och ta pauser när du känner dig trött. Vi vet att du kommer att bli en professionell patiensspelare på nolltid.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Tips och tricks om patiens - Vanliga frågor

Här är några av de vanligaste frågorna om tips och tricks för Solitaire:

Vad ska jag göra när patiensspelet börjar?

Gör bara drag inom tablån och dra bara det första kortet från lagret för att ha fler alternativ. Detta hjälper dig att få en bra start och ett enklare spel.

Vilket är det viktigaste tipset att komma ihåg när man gör drag i Solitaire?

Kom alltid ihåg att varje drag är viktigt och påverkar hur resten av spelet spelas. Så du måste överväga hur ett drag kan påverka spelet och se om det är värt att göra.

Vad ska jag göra med de 2 korten i Solitaire?

2:an ska stanna på handen eller i förrådet tills ett matchande ess dyker upp, och sedan ska den flyttas till grunden tillsammans med esset. Eftersom ett 2-kort inte hjälper till att avslöja några kort, är det bäst att flytta det till grunden direkt.

Vilken strategi bör man använda för att hantera 2 kort med samma rang och färg?

Två kort med samma rang och färg är kort som spader kung och klöver kung. När du hanterar sådana kort måste du vara uppmärksam på detaljer och försöka se vilket kort som kan vara mer fördelaktigt att flytta.

Vad skall göras efter tömning av en tablåplats?

En kung ska omedelbart flyttas till det tomma utrymmet i tablån. När du har placerat kungen kan du börja placera andra kort som dam och knekt för att bygga en sekvens.

Vad bör jag tänka på när jag bygger Ace-fundament?

Flytta aldrig kort till fundamenten förrän du är säker på att du inte kommer att behöva dem senare för att göra drag i tablån. Om du flyttar kort till grunden för tidigt kan du fastna. Att flytta ess och tvåor omedelbart är säkert, men alla andra kort måste flyttas efter noggrant övervägande.