JULI 2024

Spela klassisk Patiens och fördjupa dig i det ursprungliga spelet

Classic Solitaire är det bästa sättet att koppla av och ha roligt.

Guide till att bemästra de klassiska patiensspelen

Skriven av: Robert Moore | Senast uppdaterad: 21 August 2023 | Granskad av: Elizabeth Miller

PÅLITLIG EXPERT PÅLITLIG EXPERT
Med 30 års erfarenhet är Robert Moore en framstående auktoritet inom Patiens och Mahjong, efter att ha djupdykt i reglerna och avancerade strategier för dessa klassiska spel. Om Robert Moore

Du kanske befinner dig i början av din resa i patiensvärlden, eller är en person som redan känner till alla spelets finesser. Men du kan inte förneka att detta spel är vackert och ett av de sällsynta spel som ger flera kognitiva fördelar.

Idag ska vi titta närmare på det klassiska patiensspelet, som är känt under många namn som Patience och Free Klondike Solitaire.

Klassiska patiensspel eller Patience-spel är fyllda av möjligheter, och du kommer att försöka utforska dem alla för att vinna. Det spelar ingen roll hur bra du är; det här spelet kan överraska dig. Men din främsta anledning till att spela Solitaire bör alltid vara att ha kul och stimulera din hjärna.

Klassisk patiens kortspel

Detfinns bara ett sätt att vinna ett klassiskt patiensspel: genom att flytta alla kort med samma färg till grundhögen i stigande ordning från ess till kung. I slutändan bör du ha 4 högar med kort från ess till kung av de 4 färgerna som finns i en vanlig kortlek.

Det kan verka som en enkel uppgift, men du kommer att inse hur utmanande och intressant det kan vara när du börjar stapla korten.

Klassiskt kortspel

Om du vill lära dig hur man spelar Classic Solitaire online måste du börja med upplägget. I upplägget för den klassiska versionen har bordet sju högar med kort. Den första högen kommer att ha 1 kort, och när du går från vänster till höger kommer antalet kort att öka med 1 så att den sjunde högen kommer att ha 7 kort.

Du kan placera det översta kortet i varje hög som det uppvända kortet, och de återstående korten måste hållas med framsidan nedåt. Förutom tablån kommer det att finnas 4 grundhögar, en lagerhög för att dra kort och en avfallshög för dragna kort.

Spela patiens - Spelet

Precis som alla andra patiensspel går även detta ut på att flytta kort. Haken är att du bara kan placera ett kort ovanpå ett annat kort om det är det näst lägsta kortet och tillhör motsatt färg. Så en spader 6 kan placeras på en hjärter 7. Du kan fortsätta sekvensen genom att placera ruter eller hjärter 5 på spader 6.

De regler som nämns ovan gäller för tablån, men grunden är annorlunda. Alla kort i grunden måste följa den stigande ordningen och vara av samma färg.

Om du inte hittar något drag i tablån kan du klicka på stocken för att dra ett enskilt kort. Det dragna kortet kommer att vara en del av kasthögen tills du hittar ett sätt att flytta det.

Spela Solitaire Classic online

Du kommer att njuta av att spela Classic Solitaire online med lite lättare musik. Musiken är inte nödvändig men kan visa sig vara ett underbart komplement till en aktivitet som håller din hjärna skärpt.

Det är alltid spännande att tänka och prova olika strategier och bli så bra att du upptäcker drag direkt.

Classic Solitaire är ett av de sällsynta spel som du kan njuta av att spela i flera år. Utöver spelets mekanik erbjuder Classic Solitaire en perfekt balans mellan avkoppling och mental stimulans. Det är ett spel med en kombination av enkelhet, strategi, tur och tålamod. och härligt oväntade vändningar, vilket är en del av varför det är så fängslande.

Klassisk patiens

Endast ett fåtal spel som fotboll, schack och tennis kan vinna miljontals människors hjärtan världen över. Ärligt talat är det inte alltför långsökt att placera Classic Solitaire i denna kategori också. Om du inte tror oss kan du fråga vilken slumpmässig person som helst som du träffar, och de kanske har hört talas om Solitaire eller till och med spelat det.

Det spännande med den klassiska versionen av Solitaire är att du kan lära dig att spela det på bara några minuter. Men även de som har spelat i årtionden kan inte vinna varje enskilt spel.

Hemligheten med detta fantastiska spel är att även om du gör perfekta drag kan du inte vinna varje enskilt spel. Du vet aldrig om du kommer att vinna eller inte förrän allt är över. Det är precis så det här spelet är, och det är därför det är så spännande att spela det.

Patiens och patiensspel

När du startar ett nytt spel är det lätt att upptäcka drag. De första minuterna går som en dans, men turen kan ta slut och du kan fastna. Proffsspelare av patiens är redan bekanta med vad vi diskuterar eftersom de vet att detta spel är byggt för att testa ditt tålamod.

Allt som krävs är ett rätt drag, och du kommer att vara tillbaka på rätt väg på nolltid.

Långsamt kommer du att utveckla avancerad mönsterigenkänning och även behärska alla strategier som behövs för att utmärka dig i Solitaire. Kom bara ihåg att alltid börja flytta kort på tablåhögarna innan du drar något från lagret.

Klondike patiens: Det ursprungliga kortspelet

Solitaire är verkligen ett spel med obegränsade möjligheter, även när det gäller att skapa variationer. FreeCell, Pyramid, Gold, Free Spider, Yukon, Canfield och Forty Thieves är bara några få varianter av patiens. Kanske kommer en ny variant att ha skapats när du har läst klart den här artikeln.

Alla spelare som är bra på klassisk patiens kan ha så mycket roligt genom att prova andra varianter. När du har blivit en erfaren spelare av Classic Solitaire kommer Solitaire-världen att välkomna dig, och du kommer att tycka att det är lätt att spela alla varianter av spelet.

Solitaire.com finns här för dig så att du aldrig ska känna dig ensam eller förvirrad när du utforskar Solitaire-världen. Våra experter har tillbringat otaliga timmar med att bemästra alla varianter av spelet, och de kommer att hjälpa dig att bemästra alla varianter av patiens som du tycker är intressanta. Det spelar ingen roll hur erfaren du är; vi kommer att ta ditt spel till nästa nivå.

Viktiga punkter om Solitaire Classic

Solitaire är inte ett spel där man ordnar korten i fallande ordning och sedan ordnar dem i stigande ordning. Solitaire är ett spel där tur, strategi, tålamod, skicklighet och beslutsamhet samverkar. På ytan handlar det om att flytta kort, men i verkligheten är det ett spel för att förbättra din kognitiva förmåga och ditt tålamod.

Classic Solitaire står över resten av varianterna, och det kan finnas många anledningar, som dess enkla spelupplägg eller layout. Så du borde inte vänta längre och börja spela Classic Solitaire, eftersom det säkert kommer att bli ett av dina go-tos när du behöver underhållning och för att bota din tristess för alltid.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Classic Solitaire - Vanliga frågor

Nu ska vi svara på några frågor som du kanske har om Classic Solitaire.

Vad är syftet med att spela Classic Solitaire?

Du ska följa spelets regler och försöka flytta kort med samma färg i stigande ordning från ess till kung till grundhögarna. När du har fyllt alla grundhögar med kort vinner du spelet.

Hur ställer jag in layouten i Classic Solitaire?

Börja från vänster och lägg ett kort på den första högen och fortsätt placera kort som är lika många som antalet i högen. Sluta när du har placerat 7 kort på den sjunde högen för att slutföra skapandet av tablån. De återstående 24 korten kommer att gå till lagret, och 4 grundhögar kommer att hållas ovanför tablån. Vänd på alla de översta korten på tablåhögarna och börja spela.

Vilka är reglerna för att flytta kort i Classic Solitaire?

Om du flyttar kort i tablån kan ett kort placeras ovanpå ett annat om det har motsatt färg och följer den fallande ordningen. Till exempel kan en spader 3 lätt spelas på en hjärter 4.

Vad menar du med lager- och avfallshög i Classic Solitaire?

Lagret innehåller de kort som är kvar efter att tablån har skapats, och ett till tre kort kan dras från lagret beroende på vilken variant av Solitaire som används. Korten som dras från lagret läggs i avfallshögen.

Varför är strategi viktigt för att vinna i Classic Solitaire?

Precis som bränsle är viktigt för att köra en bil, är strategi viktigt för att vinna i patiens. Utan rätt strategi kan du lätt gå vilse och göra drag som gör det omöjligt att vinna.

Vad finns det för spännande varianter av patiens utöver klassisk patiens?

Alla har sina favoriter, men vi rekommenderar att du provar Spider, FreeCell, Pyramid och Forty Thieves. Du bör prova så många varianter som möjligt innan du bestämmer dig för vilka som är bäst för dig.