MAJ 2024

Spindelharpan för nybörjare guide och hur man vinner (2024)

Lär dig hur du spelar Spider Solitaire som nybörjare

Nybörjare Spider patiens {År} Guide

Skriven av: Robert Moore | Senast uppdaterad: 29 Juni 2023 | Granskad av: Elizabeth Miller

PÅLITLIG EXPERT PÅLITLIG EXPERT
Med 30 års erfarenhet är Robert Moore en framstående auktoritet inom Patiens och Mahjong, efter att ha djupdykt i reglerna och avancerade strategier för dessa klassiska spel. Om Robert Moore

Har du börjat vinna för ofta i dina patiensspel? Börjar du bli uttråkad av att spela samma patiensspel om och om igen? Då är det dags att prova ett spännande spel som heter Spider Solitaire.

Direkt från början kommer du att märka att det här spelet har 2 kortlekar och varianter med flera färger för att göra saker mer komplicerade och roliga.

Det är inte ett spel du vill spela hela tiden eftersom det kan vara mycket svårt att vinna. Det finns dock strategier som förbättrar dina chanser drastiskt.

Problemet är att du måste vara medveten om alla regler innan du kan tänka dig att spela detta extraordinära kortspel. Så det är därför vi kommer att förklara allt du behöver veta i denna nybörjarguide för Spider Solitaire.

Installation av Spider Solitaire för nybörjare

Så här kan du enkelt sätta igång detta spel:

 • Ta 2 vanliga kortlekar och blanda dem ordentligt.
 • Sedan tar du korten och konstruerar 10 kolumner i spelplanen eller tablån.
 • Dukonstruerar kolumnerna så att de 4 kolumnerna längst till vänster har 6 kort, och de återstående har bara 5 kort.
 • Precis som i andra Solitaire-varianter kommer det nedersta kortet i varje tablåkolumn att vara ett uppvänt kort.
 • När du är klar med att bygga tablån kommer det bara att finnas 50 kort kvar, och du kommer att placera dem i 5 lika stora högar som en del av lagret.
 • Du kan flytta runt vilket uppvänt kort som helst för att bygga sekvenser i fallande ordning och dela ut nya spelkort från högen när du har slut på alternativ.

Vänder i ditt Spider Solitaire-spel

När duspelar Spider Solitaire ser du vanligtvis hur många varv eller drag du har gjort längst ner på skärmen. Om du vill bli betraktad som ett proffs bör ditt antal vändor vara så lågt som möjligt.

Det kommer att ta ett tag att förstå poängsystemet, som kan variera något från webbplats till webbplats. Du behöver inte oroa dig för att förlora spelet genom att göra för många drag, men vi rekommenderar att du minimerar dragen för att få högsta poäng.

Den goda nyheten är att din poäng ökar när du konstruerar sekvenser och vänder ett nedåtvänt kort. Så länge du använder de nya korten på rätt sätt behöver du inte oroa dig för antalet vändor.

Spela Spider Solitaire - Reglerna

Alla Spider Solitaire-varianter har samma grundläggande regler. Skillnaden uppstår eftersom vissa varianter har flera färger, och detta ändrar hur korten flyttas.

Nedan följer en detaljerad förklaring av reglerna för de olika varianterna av Spider Solitaire:

Regler för att spela 4 Suit Spider Solitaire

Versionen av Spider Solitaire med fyra färger är galen och ett av de mest brutala patiensspelen som någonsin gjorts. Den goda nyheten är att du kan kombinera färger för att bilda sekvenser så länge du skapar en fallande sekvens.

Till exempel kan en hjärter 6 placeras på en spader 7, och en klöver 5 kan placeras på samma hjärter 6. Så en sekvens kan sluta med 5, 6 och 7 kort i olika färger.

Begränsningen i detta spel är att endast de kort som tillhör samma färg kan flyttas tillsammans som en sekvens. I slutändan måste du skapa sekvenser av samma färg från kung till ess på grundhögarna för att vinna spelet.

Till skillnad från gratis Klondike Solitaire-spel kan du enkelt placera vilket kort som helst eller en sekvens av kort i en tom kolumn i Spider Solitaire med fyra färger.

Spelregler för Spider Solitaire - version med 2 färger

När du spelar den här versionen med två färger online kommer du vanligtvis bara att se två färger av kort i spelområdet. Det är därför enkelt att stapla kort och flytta dem eftersom det bara finns två färger. Precis som i de andra varianterna är det bara kort med samma färg som kan flyttas tillsammans.

Om du vill spela det här spelet hemma kan du behandla kort med olika färger som om de tillhör en annan färg. Hjärter och ruter är då en färg, medan spader och klöver är en annan färg.

Resten av reglerna är desamma som för varianten med fyra färger, och alla sekvenser du slutför med kort från kung till ess kan överföras till grunden.

1 Suit Spider Solitaire Version - Samma grundläggande regler

Du bör spela den här varianten om du vill vinna Spider Solitaire. Den är enklare eftersom den bara har en enda färg, så du kan stapla kort utan att oroa dig för de olika färgerna. Ändå måste du följa den fallande ordningen, eftersom den har samma regler som de två ovanstående varianterna.

När du spelar den här online kommer du att märka att alla uppvända kort och kort från stocken tillhör samma färg. Om du vill spela det hemma kan du anta att alla kort tillhör samma färg och stapla dem i rätt ordning.

Nybörjarstrategier för att dominera i Spider Solitaire

Här är några grundläggande tips för att förbättra din patiensstrategi som ny spelare:

 • Titta på varje exponerat kort och se om det kan flyttas eller inte innan du drar några kort från lagret.
 • Det är bäst att skapa sekvenser med bara en färg. Du bör dock veta att det inte alltid är möjligt, och att kombinera färgerna är avgörande för att vinna.
 • Om du spelar patiensmed flera färger ska du försöka skapa sekvenser med alla färger under spelets gång.
 • Om du inte kan se några drag efter att ha dragit från stockkorten kan du ångra dig och se om du missade något.
 • Om du är nära att avsluta en sekvens ska du lägga all din energi på att avsluta den för att göra spelet enklare.

Viktiga punkter för nybörjare i Spider Solitaire

Du kan spela alla varianter av Spider Solitaire, men ditt jobb kommer alltid att vara att stapla kort i fallande ordning och fylla alla grundhögar med dem. Så kungen kommer först, sedan drottningen, följt av knekten och sekvensen avslutas med ett ess.

Variationerna i spelet finns bara på grund av de olika färgerna, och grunderna kommer alltid att vara desamma. Allt du behöver göra är att leta efter kort med det näst högsta värdet och stapla kort ovanpå dem. Om de tillhör samma färg är det fantastiskt. Om de inte tillhör samma färg kan du stapla dem tillfälligt för att gå vidare.

Som nybörjare är ångra-knappen din vän, och du bör aldrig tänka två gånger innan du använder den. Kom ihåg att du bara försöker lära dig hur spelet spelas och inte tänker på att få höga poäng.

Försök att utforma en strategi som passar din spelstil, och oroa dig inte för mycket för att förlora. I slutändan handlar det bara om att ha kul.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Nybörjare Spider Solitaire - Vanliga frågor

Här är de vanligaste frågorna om kortspelet Spider Solitaire:

Vad är det gemensamma målet för alla varianter av Spider Solitaire?

Du ska stapla kort i fallande ordning och se till att de är av samma färg för att vinna. Varje sekvens börjar med en kung och slutar alltid med ett ess. Om du lyckas bygga en sådan sekvens av samma färg kommer den automatiskt att överföras till grundhögen. När du har byggt 8 sekvenser vinner du spelet.

Vilka är skillnaderna mellan 1 Suit, 2 Suit och 4 Suit Spider Solitaire?

Den största skillnaden mellan dessa varianter av Spider Solitaire är antalet färger. Spider Solitaire med en färg har en enda färg, som kan vara vilken färg som helst, t.ex. ruter eller spader. 2 Suit Spider Solitaire delar upp de svarta och de röda korten i olika färger. Slutligen har Spider Solitaire med 4 färger alla 4 färgerna, vilket gör det till ett av de mest spännande och komplicerade patiensspelen.

Varför är strategisk planering viktigt i Spider Solitaire?

Spider Solitaire är oförlåtande och en större utmaning för nya spelare än för någon annan. Så du måste ha en plan för att ta dig an spelet och ordna korten på rätt sätt. Om du inte har någon aning om vad du gör kommer du utan tvekan att stapla korten men aldrig vinna. Därför är rätt strategi ett måste.

Vad skulle du ge för råd till någon som kämpar för att vinna på Spider Solitaire?

Vi vill försäkra dig om att du inte är ensam och att det är en del av spelet att förlora. Du kan dock förbättra din vinstchans genom att följa tips som att spela långsamt och tänka på varje drag strategiskt, fokusera på sekvenser med en färg, undvika att dra från lagret innan du har slut på alternativ och använda ångra-knappen när det behövs.

Hur påverkas min poäng i Spider Solitaire av antalet varv?

Varje drag som du gör kommer att minska din poäng något. Så länge du gör rätt drag kommer du att öka din poäng genom att skapa sekvenser och avslöja kort. Så effekten av ett högre antal varv kan neutraliseras genom att göra rätt drag.

Vilken effekt har inställningarna för Spider Solitaire på spelet?

Om inställningen är fel kan du tycka att det är omöjligt att vinna. Den goda nyheten är att det är lätt att ställa in spelet om du följer instruktionerna som vi har delat ovan. I patiensspel online gör webbplatsen installationen, så att du kan börja spela direkt.