MAJ 2024

Spindelharpan strategi – Öka dina vinstchanser!

Rätt strategi för Spider Solitaire kommer att göra att du vinner de flesta gångerna

Strategier för ditt spel Spider Solitaire

Skriven av: Robert Moore | Senast uppdaterad: 23 Juni 2023 | Granskad av: Elizabeth Miller

PÅLITLIG EXPERT PÅLITLIG EXPERT
Med 30 års erfarenhet är Robert Moore en framstående auktoritet inom Patiens och Mahjong, efter att ha djupdykt i reglerna och avancerade strategier för dessa klassiska spel. Om Robert Moore

Spider Solitaire låter farligt och komplicerat, och det är det också. De som gillar att spela spel på en högre nivå kommer att njuta av det invecklade pusslet som detta spel presenterar. Det är mer tillfredsställande att vinna ett spel Spider Solitaire än de flesta Solitaire-varianter eftersom det är en sällsynt och svårförtjänt prestation.

Vi här på Solitairea.com kommer att förklara strategier som du kan använda för att erövra detta intressanta kortspel Spider Solitaire i följande guide. Både nybörjare och avancerade Spider Solitaire-spelare kommer att ha nytta av denna guide. När du har läst klart kommer du att kunna bygga sekvenser enkelt och avslöja dolda kort som ett proffs.

Tomma kolumner och dolda kort - Strategi

Vi har alltid förespråkat att du skapar en tom kolumn och använder den för att manövrera kort som blockerar framsteg. Du måste dock först titta på dina alternativ och bara göra de mest fördelaktiga dragen. Om du skapar en tom kolumn genom att göra mindre än optimala drag kan det kosta dig.

Det viktigaste du måste komma ihåg är att inte rusa och alltid använda de strategier som passar den aktuella kortuppsättningen bra. Så vi rekommenderar att du fokuserar på att lägga till ordning, vilket innebär att du har färre färgbyten när du skapar sekvenser.

Så snart du lägger till ordning i spelet kommer det att bli mycket lättare att avslöja dolda kort och göra framsteg.

Kort sagt, ha inte bråttom med att skapa tomma utrymmen utan vänta på rätt tillfälle att göra det.

Vinnande strategier för Spider Solitaire

Vägen till seger i alla Spider Solitaire-spel går vanligtvis mellan ordning och oordning. Ibland måste du fokusera på att stapla kort som tillhör samma färg. I andra scenarier behöver du inte bry dig om kortens färger och stapla dem för att uppnå ditt mål.

Du lyckas till exempel bra med att skapa staplar av kort med samma färg, men du inser att det enda sättet att gå vidare är att kombinera färgerna eller dela ut kort från lagret. I det här fallet bör du inte tveka och kombinera färger för att avslöja fler dolda kort och ha fler alternativ totalt sett.

Helst bör du ha en eller två högar som innehåller kort i olika färger så att resten av högarna enkelt kan flyttas. Det är också mycket lättare att skapa en tom hög när du inte tvekar att kombinera färger.

Innan du flyttar kort till tomma utrymmen eller kombinerar färgerna i en sekvens måste du tänka på resten av de drag som är tillgängliga för dig. Börja fundera på alla tillgängliga drag och deras konsekvenser och bli en riktig mästare på Spider Solitaire på nolltid.

Strategier för blandade eller enskilda kostymer

Spelet blir mer komplext när du byter till Spider Solitaire med flera färger från One-Suit Spider Solitaire. Ett kort som blockerar ett annat och problem med att avslöja nedvända kort är mycket vanligare i ett spel med flera färger.

Du måste anpassa din strategi efter antalet färger. Att kombinera eller inte kombinera olika färger är ett viktigt beslut du måste fatta. Blandade sekvenser som öppnar upp möjligheter bör alltid välkomnas. Fördröj också drag som stoppar en sekvens från att slutföras och vänta på rätt kort.

En ledig kolumn kan vara en stor resurs, och du kan enkelt skapa den om du fortsätter att skapa sekvenser som verkar naturliga. Glöm bara inte spelets mål, och vänj dig vid att arrangera om kort för att få mer ordning efter att du kan dra nya kort.

Omarrangering av kortsekvenser

Du kan inte flytta en hel sekvens om den har mer än en färg, så du kan behöva använda tomma högar för att flytta en del av den. Dessutom rekommenderar vi att du bygger sekvenser med högre kort först eftersom sekvenser med lägre kort kan bli klara snabbt, och då kan du fastna.

I bästa fall kan du flytta en sekvens av höga kort med en kung till en tom kolumn och börja bygga den där. På så sätt blockerar du inga kort och kan skapa en komplett sekvens för överföring till fundamentet.

En av de mest förbisedda strategierna är att helt enkelt använda ångra-knappen för att korrigera drag som du gjorde för ett tag sedan. Din poäng kommer att minska om du använder ångra-knappen, men den bör användas om alternativet är att förlora spelet eller skapa flera problem.

Spider Solitaire är mer än ett spel där det gäller att bygga upp en kortsekvens eller avslöja det sista dolda kortet. Det är ett spel där du måste tänka igenom din strategi noggrant och justera den under spelets gång. När du förstår spelets tillstånd och hur olika rörelser påverkar det kan du vinna oftare.

9 vinnande strategier för Spider Solitaire

I jakten på att stapla alla 8 fundament med fallande sekvenser av samma färg från kung till ess kommer du att behöva göra många svåra val. Du behöver en bra strategi för att vinna, så låt oss hjälpa dig med några avancerade tips som ger dig övertaget:

  1. Minst dolda kort: Om du vill ha en tydlig kolumn bör du rikta in dig på tablåkolumner med det lägsta antalet dolda kort. På så sätt kan du enkelt skapa tillfällig förvaring för oönskade kort.
  2. Ordning över vändning: Som vi nämnde tidigare handlar ordningen om att ha färre färgförändringar för att enkelt kunna överföra kort tillsammans. Du kan inte riktigt tänka på att vinna om det är för mycket oordning i ditt spel. Det är balansen mellan de två (ordning och oordning) som krävs för att vinna i ett utmanande spel som den fyrfärgade versionen av Spider Solitaire.
  3. Oordning över ordning: Du kan ha en eller två kolumner med flera färgbyten för att upprätthålla ordningen i de återstående korten. Problemet är att det är väldigt svårt att välja vilken kolumn som ska lämnas oordnad, så du måste lära dig hur man gör det med erfarenhet.
  4. Drag har konsekvenser: Konsekvenserna av varje drag måste övervägas, och du måste tänka på nästa serie av möjliga drag efter att du har gjort ett drag. Att bara göra ett drag för att det ser bra ut är inte rätt sätt att spela det här kortspelet.
  5. Rankbrytande kedjor: Det här kan låta som en komplicerad strategi, men det handlar helt enkelt om att göra drag för att stapla kort i fallande ordning så att de följer rätt rangordning. Att använda denna strategi kommer att öka dina chanser att vinna med en enorm marginal.
  6. Tänk på otillgängliga scenarier: Om du kan flytta ett kort som blockerar andra kort och sedan få ett annat gynnsamt kort, kan det hjälpa dig att komma nära att skapa en komplett sekvens. Därför måste du tänka på scenarier som inte är tillgängliga ännu om du vill ligga några steg före och vinna spelet.
  7. Töm högarna i det tidiga spelet: Endast en tom kolumn kan användas för att lagra kort som stoppar dina framsteg. Så ditt fokus bör ligga på att tömma en mindre tablåkolumn för din användning.
  8. Prioritera att bygga på högre kort: Om du skapar sekvenser med höga kort kan du hålla dem igång under en lång tid. Sekvenser med låga kort kan dock avslutas snabbt, och du kommer att ha svårt att göra framsteg med sådana sekvenser.
  9. Utnyttja ångra-knappen: Ångra-funktionen kan vara din mest värdefulla resurs om du inte är rädd för att använda den när det behövs. Oroa dig inte för poängen; använd ångra-knappen för att ångra eventuella misstag.

Det råder ingen tvekan om att Spider Solitaire är ett tveeggat svärd där en seger kan ge dig enorm glädje, och en rad förluster kan följa dig under lång tid. Så du måste ha tålamod och använda de strategier som nämns här för att förbättra ditt spel så mycket du kan.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Strategi för Spider Solitaire - Vanliga frågor

Nedan följer de vanligaste frågorna om Spider Solitaire-strategin:

Vilken strategi ska jag använda när jag väljer kolumn för att visa ett dolt kort i Spider Solitaire?

Det mest uppenbara valet bör vara en kolumn med det minsta antalet dolda kort samtidigt som du försöker avslöja ett dolt kort. Detta hjälper dig att rensa kolumnen och använda den till din fördel.

Hur använder jag order i min Spider Solitaire-strategi?

Du kan skapa mer ordning i spelet genom att se till att det finns väldigt få eller inga färgändringar i de sekvenser som du bygger. Detta kommer att göra det enkelt att flytta kort och hantera så många kolumner enkelt.

Hur kan jag använda störningar när jag spelar Spider Solitaire online?

Du kanske vill ha alla tablåkolumner i ordning, men det är inte möjligt i de flesta spel. Därför måste du välja en eller flera kolumner som har flera färgbyten så att ordningen i andra kolumner kan bibehållas. Om du balanserar ordning och oordning väl, kommer dina vinstchanser att förbättras avsevärt.

Vad är rank break chaining i Spider Solitaire, och hur hjälper det till att vinna spelet?

I den här strategin gör du ditt bästa för att ta bort rangbrytningar så att korten följer den fallande ordningen och ordningen i spelet ökar. Detta gör det naturligtvis lättare att skapa långa sekvenser och vinna spelet.

Hur ska jag hantera kolumner som har färre kort i Spider Solitaire?

Du bör försöka flytta kort från kolumnerna med färre kort för att skapa tomma kolumner. Men du måste också göra ditt bästa för att upprätthålla ordningen och undvika att göra drag som gör mer skada än nytta.

Hur kan jag använda ångra-funktionen i Spider Solitaire?

Du kan helt enkelt hitta ångra-knappen och klicka på den för att ångra det drag du just gjorde. Du kan backa så många drag du vill, vilket kan hjälpa dig att prova olika drag som nybörjare.