MAJ 2024

Historien bakom Spindelharpan och hur spelet utvecklades

Utforska historien om Spider Solitaire

Ursprunget till kortspelet Spider Solitaire

Skriven av: Elizabeth Miller | Senast uppdaterad: 19 Juni 2023 | Granskad av: Robert Moore

PÅLITLIG EXPERT PÅLITLIG EXPERT
Elisabeths skicklighet i Patiens, som utvecklats genom tre decennier av spel och noggrann studie, har positionerat henne som en innovativ och högt respekterad expert, betrodd av entusiaster och nybörjare. Om Elizabeth Miller

Alla vi här på Solitairea.com är glada över att kunna ge dig historien om ett av våra mest älskade spel Spider Solitaire. Vi kommer snart att utforska hur Spider Solitaire kom in i bilden och blev en av de mest populära Solitaire-varianterna någonsin.

En av de första böckerna om tålamod eller patiensspel publicerades på 1700-talet, och Frankrike anses vara det land där detta vackra spel har sitt ursprung. Vissa hävdar att till och med Napoleon var beroende av att spela patiens. Vi tycker dock inte att det är svårt att tro på sådana påståenden eftersom spelet är väldigt spännande.

Spider Solitaire är en avancerad version av Solitaire som använder 2 kortlekar.

Kortspelet Spider Solitaire

Lyckligtvis vet vi mycket mer om Solitaire Spider-historien än om grundläggande patiens. Men ursprunget till detta spel kan spåras tillbaka till 1917.

Spider Solitaire var ett av de mest innovativa och utmanande patiensspelen när det äntligen släpptes. Spelet blev ännu mer komplext under årens lopp när varianter med flera färger introducerades.

Historik över kommersiella patiensspel

Spider Solitaire var inte ett nytt spel när Microsoft inkluderade det som en del av Windows 98:s Microsoft Plus-paket. Det blev oerhört populärt på grund av Microsoft och nådde alla som använde Windows.

På den tiden fanns det inte många grafiskt avancerade eller spännande spel, så folk var mer benägna att prova något nytt som Spider Solitaire. Trots att det var en utmaning blev datorversionen av Spider Solitaire det mest spelade spelet i Windows 2005.

Så Microsoft Spider Solitaire blev inte bara ett populärt spel utan också en del av patienshistorien för alltid.

Spider Solitaire Microsoft Windows Version

Vad Microsoft gjorde för populariteten hos detta spel kan inte underskattas. Vem vet vad som skulle ha hänt om de inte hade inkluderat Solitaire-spel i Windows? Kanske hade vi skrivit om ett annat spel vid den här tiden. Men vi är glada att Microsoft insåg att Solitaire var ett roligt spel som gav hjärnan lite bra motion.

Även på Solitairea.com är Spider Solitaire ett av de mest populära patiensspelen. Vi vet att du är frestad att spela ett spel nu, men fortsätt att läsa för mer intressanta fakta om detta spel.

Datorversion och virtuell Spider Solitaire

Folk har nu blivit ännu mer entusiastiska över att spela Spider Solitaire, och populariteten för spelet verkar vara på en all-time high.

Det är svårt att börja spela den här varianten, och nya spelare kanske vill börja med att spela något som Klondike grön filt patiens. Men när du väl har staplat alla åtta färgerna på grundhögarna kommer du att tycka att det är spännande att spela det här spelet.

Spider Solitaires historia visar oss att detta spel har stått sig genom tiderna och överträffat de flesta andra Solitaire-varianterna.

Förenklad version av Spider Solitaire

Den enklaste virtuella versionen av Spider Solitaire är den med bara en färg. I Windows kunde spelarna enkelt välja vilken typ av svårighetsgrad de ville ha. Det fanns tre nivåer: nybörjare (en färg), medel (två färger) och avancerad (fyra färger).

De inkluderade även möjligheten att markera alla möjliga drag genom att klicka på poängpanelen i Windows XP. De flesta spelare kanske har gillat att spela enfärgsversionen tidigare, och det är fortfarande en populär version av det här spelet.

Det mest spelade spelet på persondatorer

Efter att ha utsetts till det mest spelade spelet på Windows 2005 har Spider Solitaire befäst sin ställning som ett solitt patiensspel.

De flesta gamla spelare kanske minns att de spelade det här spelet på Windows förr i tiden. Eftersom alla patiensspel är enspelarspel kan spelare som var uttråkade ha haft mer än ett par sessioner på Windows.

De olika mjukvaruimplementeringarna erbjuder tillräckligt med variation för att spelarna inte ska bli uttråkade. Anledningen till att Spider Solitaire har klarat sig bättre än flera andra varianter är att det ger dig alternativ med olika svårighetsgrader. När en spelare har blivit bra på den enkelsidiga versionen, byter han snabbt till den dubbelsidiga versionen och fortsätter att spela.

Slå ut de åtta grundpålarna

Spider Solitaire är fortfarande samma spel som det var när det först kom till. Skillnaden är att några praktiska verktyg som inte fanns tidigare finns till ditt förfogande idag. Du får fler alternativ när du spelar online, som en timer, ångra-knapp och möjlighet att följa din poäng.

Det här spelets resa från spelborden till datorvärlden tog lite tid, men spelet blev bara bättre med tiden. Vi är säkra på att det här spelet kommer att fortsätta att gå bra i framtiden eftersom vem som helst kan njuta av det från bekvämligheten av sitt hem.

Efter att ha funnits i flera versioner av operativsystem har Spider Solitaire nu flyttat online. Nu kan det nå fler spelare än någonsin tidigare, och fler människor kan nu njuta av att lägga till de färdiga färgerna till grunden. Faktum är att en färdig färg automatiskt flyttas till grundhögen i Spider Solitaire online.

Olika programvaruimplementeringar

Du kommer att få låsa upp nedåtvända kort och försöka fylla grundhögarna, oavsett om du spelar grundversionen eller en ny variant. Du kan också spela Multiplayer Spider Solitaire och få högsta möjliga poäng för att slå de andra spelarna.

Framtiden för detta spel kan erbjuda några spännande möjligheter. Kanske kommer vi snart att få se Virtual Reality Spider Solitaire. Virtual Reality Spider Solitaire kan vara ett roligt sätt att kombinera realismen i den verkliga världen med bekvämligheten av att spela online.

Nu känner du till det här kortspelets historia, och du kan använda spelkorten för att forma framtiden. Vi här på Solitairea.com välkomnar dig att gå med oss och hjälpa till att forma framtiden för inte bara Spider utan även andra varianter av Solitaire.

Ta del av allt det roliga idag! Spela spelet och se hur bra du lyckas. Kanske kan du nå en hög poäng och bli en del av historien om Spider Solitaire.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Spider Solitaires historia - Vanliga frågor

Låt oss nu besvara några av de frågor du kanske har om Spider Solitaires historia.

Var i litteraturen förekommer Spider Solitaire för första gången?

Spelet dök först upp i en bok som heter "The Illustrated Book of Patience Games" år 1917.

Vad betyder ordet "Spider" i Spider Solitaire?

Ordet Spider används eftersom detta spel har 8 grundhögar, som är lika med antalet ben som en spindel har.

Hur har den digitala tidsåldern bidragit till populariteten för Spider Solitaire?

Microsoft-versionen av detta spel som ingick i Windows-programvaran på 90-talet hade gett det den välbehövliga knuffen för att bli populärt. Övergången från ett mjukvaruspel till ett onlinespel gick snabbt, och nu har Spider Solitaire blivit ett av de mest populära patiensspelen någonsin.

Varför ansåg folk att det var en lyx att ha två kortlekar när Spider Solitaire började bli populärt?

Det fanns en tid då kort betraktades som lyxvaror, och de flesta människor hade inte råd att köpa två kortlekar. Därför ansågs det vara en lyx att ha två kortlekar.

Vad gör Spider Solitaire speciell jämfört med andra Solitaire-varianter?

De olika svårighetsgraderna och den lägre vinstfrekvensen gör detta till en av de mest spännande och svåra varianterna av patiens. Spelet är så komplext att du kanske upptäcker en ny strategi efter att ha spelat i flera år.

Hur kan framtiden för Spider Solitaire se ut?

Nästa steg för det här spelet verkar vara virtuell verklighet, men det kan också vara vad som helst annat. Din gissning är lika bra som vår eftersom framtiden kommer att bjuda på flera fantastiska möjligheter, och vi är mycket entusiastiska över hur det här spelet kommer att utvecklas.