MAJ 2024

Spindelharpan spelguide – Spela nu!

Lär dig spela Spider Solitaire som ett proffs

Regelbok för hur man spelar Spider Solitaire

Skriven av: Elizabeth Miller | Senast uppdaterad: 16 November 2023 | Granskad av: Robert Moore

PÅLITLIG EXPERT PÅLITLIG EXPERT
Elisabeths skicklighet i Patiens, som utvecklats genom tre decennier av spel och noggrann studie, har positionerat henne som en innovativ och högt respekterad expert, betrodd av entusiaster och nybörjare. Om Elizabeth Miller

För många människor försvinner aldrig kärleken till klassisk patiens, men de vill spela något mer komplicerat och kryddigt då och då. Det var därför Spider Solitaire kom till, eftersom det är en mer utmanande variant som alltid kommer att hålla dig på tårna.

Du har kommit till rätt ställe om du är nybörjare på Spider Solitaire eller vill förbättra dina färdigheter. Låt oss dyka in och upptäcka hur man spelar Spider Solitaire som ett proffs, guidad av vår expertspelare Elizabeth Miller.

Som en spännande variant av klassisk patiens med två kortlekar handlar det här spelet om att arrangera spelkort med samma färg i fallande ordning från kung till ess för att slutföra åtta sekvenser.

Vinn Spider patiens

Spider Solitaire är inte ett av de kortspel där turen spelar en viktig roll för din seger. Innan du spelar Spider Solitaire bör du vara beredd på att hantera varje exponerat kort och skapa en fallande sekvens medan du exponerar dolda kort. Allt detta bör göras enligt en korrekt strategi om du vill lyckas.

Låt oss snabbt förklara hur du kan sätta upp detta spel.

 • Ta 2 vanliga kortlekar och blanda dem ordentligt.
 • Börja från vänster och placera 6 nedåtvända kort i de första fyra kolumnerna och 5 nedåtvända kort i sex andra kolumner.
 • Vänd på det översta kortet i varje kolumn och placera de återstående korten i stocken. Nu är du redo att börja spela och skapa sekvenser.

Syftet med att spela Spider Solitaire online

Enligt Solitaire-spelreglerna i spindelvarianten placerar du ett öppet kort ovanpå ett annat om det är det näst lägsta kortet. En spader 9 kan placeras på en hjärter 10, men du kan inte flytta de båda korten tillsammans. Om du vill flytta korten som en stapel måste de tillhöra samma färg.

Att hantera alla tio högar och använda alla öppna kort kommer att vara ditt huvudsakliga jobb i det här spelet. Du kommer att försöka skapa fallande sekvenser av samma färg så att de kan flyttas till grundhögarna. Du kan dra kort från lagret om du inte kan hitta några drag i tablån.

Du vinner spelet när alla kort hamnar i grundstapeln.

Tableau Piles och fler poäng

Atthantera tableauhögarna och eventuella tomma kolumner i tableauhögen är mycket viktigt. Vissa drag kanske inte verkar naturliga, men de kan vara vad du behöver för att utmärka dig i Spider Solitaire.

Till exempel kanske du vill skapa en tom kolumn snabbt genom att flytta kort från en mindre hög. Vi rekommenderar dock att du först fokuserar på kolumnerna med fler kort så att du kan ha balanserade tablåhögar. Kolumnerna med de mest dolda korten kan visa sig vara det största hindret i detta spel.

Nybörjare förstår oftast inte idén med "ordning". Detta innebär att du bör undvika färgbyten i en sekvens så mycket som möjligt. Det är lättare att så småningom bilda sekvenser med en enda färg när färgbytena inte är frekventa.

Spider Solitaire Dolda kort

Att vända så många nedåtvända kort som möjligt i det aktuella spelet verkar vara en utmärkt strategi för att vinna. Du måste dock se om du gör framsteg i rätt riktning innan du försöker avslöja dolda kort.

Till exempel kan du få möjlighet att flytta en spader 7 till en tom kolumn och avslöja ett dolt kort. Innan du gör det kan du se om det är möjligt att flytta kort ovanför en spader 8 så att du kan placera spader 7 på den. Detta kommer att vara ett mycket mer produktivt drag, och du kommer fortfarande att ha den tomma högen för din användning.

du måste göra det till en vana att alltid tänka på alternativa drag och försöka välja de mest användbara.

Nedvända kort och expertrörelser

Vi nämnde ordning tidigare, men ibland är oordning rätt väg att gå. Oordning innebär att färgbytena kan vara frekventa, och den här strategin kan hjälpa dig att vända fler nedvända kort om du använder dem på rätt sätt.

Du kan inte ha ett smidigt eller enkelt spel när du spelar en patiensvariant som Spider Solitaire. Du måste göra en del svåra val, som att ha en kolumn med flera färgbyten så att andra kolumner kan ha väldigt få färgbyten.

När du har gjort framsteg med de andra kolumnerna kan du ta itu med kolumnen med fler färgändringar. Det är bättre att välja en kolumn utan dolda kort för att ha flera färgförändringar så att du inte blockerar de dolda korten under en lång tid.

Att bemästra det tomma utrymmet i patiensspel

Den tomma högen hjälper dig att bygga högar och göra drag. Alla kort som inte kan placeras någonstans och som blockerar dina framsteg kan flyttas till en tom hög.

Om du inte gillar kortet som avslöjas av kortet som placeras i den tomma högen kan du använda ångra-knappen och använda den tomma högen senare. Det skulle vara bättre om du inte drar aktiekort ofta om du försöker skapa en tom hög.

Kort sagt, du måste skapa en tom hög så snart du kan.

Fundamentpålar och grundläggande regler för att vinna

Deolika varianterna av Spider Solitaire har samma grundregler, men det är mycket svårare att vinna i den fyrfärgade versionen jämfört med den enfärgade versionen. I de svårare varianterna kommer din förmåga att se vad som kan vara möjligt att hjälpa dig att flytta kort till grundhögarna.

Bara för att ett kort inte finns på tablån bör du inte ignorera det faktum att det existerar. Du måste alltså föreställa dig scenarier där du kan göra framsteg genom att använda ett kort som ännu inte är tillgängligt.

Till exempel kanske du bara behöver hjärter 10 för att skapa en komplett sekvens. I det här scenariot bör du inte göra drag som tar bort din förmåga att skapa en komplett sekvens när hjärter 10 avslöjas.

Tålamod Strategiskt spel

Varje drag du gör måste vara så exakt som möjligt eftersom ett felaktigt drag kan förändra utgången av spelet. Speciellt när du har att göra med kort som har en annan färg måste du vara uppmärksam på de alternativ du har.

Du kan till exempel ha två möjligheter att placera spader 10 på en knekt med en annan färg. I det här scenariot måste du tänka på hur många dolda kort varje hög med knekt har. Naturligtvis bör du välja den hög som har minst antal dolda kort och placera din spader 10 där. Detta kommer att blockera färre kort.

Spader 10 bör kanske inte placeras ovanför en knekt med en annan färg, och du bör vänta på en spaderknekt. I grund och botten måste du överväga alla möjliga drag och sedan göra det bästa.

Världens bästa Spider Solitaire-spelare

Här är Solitaire-spelarna som har överträffat alla andra:

 1. Elizabeth Miller (UK ) - 411 spelade spel, 279 vunna spel
 2. Michael Cullum (UK) - 308 spelade spel, 185 vunna spel
 3. Fernando Rabello (Brasilien) - 511 spelade spel, 198 vunna spel
 4. Nobuo Sugimura (Japan) - 453 spelade matcher, 190 vunna matcher
 5. Ana Maria Montoya (Colombia) - 288 spelade matcher, 148 vunna matcher
 6. Piotr Szwed (Polen) - 271 spelade matcher, 143 vunna matcher
 7. Laura Potvin (Kanada) - 345 spelade matcher, 165 vunna matcher
 8. Ivan Kostov (Bulgarien) - 390 spelade matcher, 172 vunna matcher
 9. Gabriel Silva (Argentina) - 321 spelade matcher, 155 vunna matcher
 10. Björn Swenson (Sverige) - 294 spelade matcher, 143 vunna matcher

Missa inte chansen att lära dig av dessa proffs och bli så mycket bättre på patiensstrategi. När du behärskar strategin kommer din vinstfrekvens att förbättras, vilket gör spelet roligare.

Försök alltid att följa rätt strategi och gör drag för att vinna spelet. Vi hoppas att du fortsätter att njuta av spelet som vi alla älskar.

TILLBAKA TILL INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Hur man spelar Spider Solitaire - Vanliga frågor

Här är några vanliga frågor om hur man spelar Spider Solitaire:

Vad är huvudsyftet med att spela Spider Solitaire?

Ditt huvudmål är att skapa sekvenser av samma färg där korten kommer i fallande ordning från kung till ess. När du skapar 8 sådana sekvenser kommer du automatiskt att vinna spelet.

Vilken strategi ska man använda när man väljer en kolumn för att avslöja ett dolt kort i Spider Solitaire?

Det är rekommenderat att välja den kolumn som har flest dolda kort, men du måste också ta hänsyn till allt annat i spelet.

Kan du förklara konceptet med "rank break chaining" i Spider Solitaire?

I grund och botten kommer du att försöka undvika alla avbrott i rangordningen och göra drag så att korten alltid följer den korrekta rangordningen. Istället för att flytta en knekt till en tom kolumn bör du försöka hitta en dam och placera knekten på den. På så sätt kommer du att avslöja det dolda kortet under knekten och även upprätthålla ordningen i spelet.

Varför ska jag inkludera "otillgängliga scenarier" i min strategi för Spider Solitaire?

Vissa kort som ännu inte är tillgängliga kan dyka upp och användas för att göra framsteg. Detta kan dock bara ske om du förutser deras förekomst och undviker att göra drag som hindrar dig från att använda dessa kort på ett bra sätt. Så tänk alltid på vad som kan hända och spela därefter.

Hur slutar spelet Spider Solitaire?

Spelet tar slut när du har slut på drag eller måste slutföra åtta sekvenser för att vinna det.

Vilka är namnen på några av de främsta Spider Solitaire-spelarna i världen?

Några av de bästa Spider Solitaire-spelarna är Elizabeth Miller och Michael Cullum från Storbritannien, Fernando Rabello från Brasilien och Nobuo Sugimura från Japan.